ΛΩΛΑΜΑ – ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΔΕΝΤΡΟ LP

ΛΩΛΑΜΑ - ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΔΕΝΔΡΟ LP (LOT 055)

LOT 055

Λώλαμα υπήρξαν ενεργοί από το 1989 έως το 1997 και είχαν σαν βάση τους τη Θεσσαλονίκη. Έπαιζαν ένα ιδιότυπο είδους punk, αρκετά πιο σκοτεινό και δύστροπο σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορούσε όχι μόνο εκείνη την εποχή, αλλά και μετέπειτα. Οι στίχοι του τραγουδιστή Χρήστου Τζιώκου και ο παράξενος, γεμάτος αγωνία και προσμονή, τρόπος με τον οποίο αποδίδονται μέσα στα τραγούδια, τους έκαναν να ξεχωρίζουν. (Οι στίχοι του album κυκλοφόρησαν ―μεταξύ άλλων ποιημάτων― στην συλλογή «Ο δερμάτινος άνθρωπος», το 2009).

Εκτός από την κασέτα-demo «Στα καμαρίνια της υπομονής», το 7’’single «Ο βωμός της μοναξιάς» και μία συμμετοχή του τραγουδιού «Αίνιγμα» σε συλλογή του fanzine«Στις σκιές του Β23», δεν κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν ένα ολοκληρωμένο album στο διάστημα της ύπαρξής τους.

Το «Ασημένιο δένδρο» ηχογραφήθηκε το 1995 και ήταν έτοιμο να ανεμίσει στον αέρα τα φύλλα-λεπίδια του. Όμως οι καιροί «απαιτούσαν» διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις. Και τώρα το απαιτούν, απλά σήμερα μπορούμε να τους αψηφήσουμε. Για λίγο, έστω. Η μπάντα κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων βρισκόταν στην απόλυτη ακμή της. 14 τραγούδια τοποθετημένα σε ένα όχι και τόσο μακρινό δυστοπικό περιβάλλον, αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα μιας post-punk περιόδου. Στη σκληρή και λιτή μουσική τους έρχονται τα λόγια για να γεμίσουν τα τραγούδια με εικόνες και συναισθήματα. Απαλλαγμένα από τις επαναλαμβανόμενες νόρμες του ιδιώματος, όπως αυτές εκφράστηκαν κυρίως στη δεκαετία του ’80 στη χώρα μας.

Κυκλοφορεί από την Labyrinth of Τhoughts σε 100 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου.

Μastering – audio restoration: Nίκος Στυλίδης @ Labyrinth of Thoughts

Αrtwork: Θανάσης Πέτρου

Τracklist: To ασημένιο δένδρο / Μετασχηματιστής / Το σύνδρομο του Πήτερ Παν / Πετάω / Ο δερμάτινος άνθρωπος / Ανάμεσα στο κόκκινο και το κίτρινο
/ Σφαίρες – στιγμές / Φεύγω / Τιμωρία / Ο επιβάτης του κόκκινου αυτοκίνητου / Κάποιος έρχεται / Στα καμαρίνια της υπομονής / Μια λεκάνη με νερό
/ Αποχαιρετισμός

SOLD OUT!