ΓΚΡΟΒΕΡ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ LP+7”

Γκρόβερ Σκληρές Λέξεις Labyrinth of Thoughts records

LOT 003

Οι Σκληρές Λέξεις των Γκρόβερ περιέχουν 19 punk rock τραγούδια γραμμένα από το 1981 εώς το 1991, ηχογραφημένα το 2009. Bonus: “Σ’ αυτή τη πόλη” & “Μονοτονία¨ Live !

Περιορισμένη έκδοση 304 αριθμημένων αντιτύπων.

Η ζωή είναι πολλές φορές σκληρή. ‘Οχι μόνο μέσα απο τις καταστάσεις που όλοι βιώνουμε καθημερινά, αλλά και μέσα από τις λέξεις που αναγκαζόμαστε να ακούσουμε και πολλές φορές μπορούν να πληγώσουν πάρα πολύ. Περισσότερο ίσως από οτιδήποτε άλλο.Aρκετές φορές όμως είναι και δίκαιη. ’Εστω και μετά από πολύ καιρό.Το τελευταίο συνέβη και στην περίπτωση των Γκρόβερ από τη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 20-30 χρόνια, κάποια τραγούδια που γράφτηκαν από το 1981 εως το 1991 και που μέχρι τώρα έμεναν θαμμένα σε κασέτες από πρόβες και συναυλίες, βρήκαν επιτέλους το δρόμο τους. Για την ιστορία, η μουσική από τη «Mοναξιά», έχει γραφτεί από τον Αποστόλη Δαδάτση των Εκτός Ελέγχου, ο οποίος συμμετέχει στον δίσκο κάνο4ντας δεύτερα φωνητικά. Υπήρξε μέλος της μπάντας στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ηχογραφήθηκαν το 2009, κυκλοφόρησαν σε cd με ανεξάρτητη παραγωγή της μπάντας το 2010 και το 2011 βρίσκουν τον τελικό τους προορισμό που δεν είναι άλλος από τα αυλάκια του βινυλίου.

Όχι όμως μόνα τους, αφού προς το τέλος αυτής της διαδρομής προστέθηκαν δύο ακόμη τραγούδια , σαν extra, που είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην ιστορική συλλογή «Διατάραξη κοινής ησυχίας» το 1984. Tα «Σ’ αυτή τη πόλη» & «Μονοτονία». Αυτή τη φορά παιγμένα Live τον Μάϊο του 2010 στο eightball club. Σύνολο 21 τραγούδια σε LP + 7’’ single. Φροντισμένα (όπως πάντα) στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη ποιότητα χάραξης και σε βινύλιο 150 gr.

Ο δίσκος αποτελεί ουσιαστικά μια καταγραφή της πρώτης περιόδου του group που μουσικά κινούνταν σε punk rock μονοπάτια, παρά στο μάλλον new wave χαρακτήρα που κυριαρχεί στο ντεμπούτο album που είχαν κυκλοφορήσει το 1994 και αποτελούσε μια αποτύπωση της δεύτερης φάσης της μπάντας που διήρκησε από το 1993 εώς το 1998. Αν και οι κάθε είδους ταμπέλες λίγη σημασία έχουν τελικά. Αν σου αρέσει αυτό που ακούς και αυτοί που το παίζουν γουστάρουν και το κάνουν , τότε όλα έχουν πάρει το δρόμο που πρέπει….

Για εμάς, το υλικό αυτό αντικατροπτίζει ό,τι αγαπήσαμε στη μουσική αυτή που ονομάστηκε ελληνικό ροκ, τη δεκαετία του ’80 και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που είμαστε υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του σε βινύλιο.

Τracklist:

LP: 1. Συστήματα 2.Στίγμα 3.Αίμα και σπέρμα 4.Ζωζώ 5.Ο σαλταπήδας 6.Σκληρές λέξεις 7.Γιατί 8. Όταν σβήνουν τ’ αστρα 9.Μαύρα Σπόρια
10. Ρουφιάνοι 11.Όσα χρόνια και αν περάσουν 12.Λιμάνι 13.Ουισκι για μένα 14.Αλίκη 15.Κίνδυνος 16.Μοναξιά 17.Βολτίτσα

7’’ single: 1. Μετανιωμένος 2.Ρόζα 3.Μονοτονία 4.Σ’ αυτή τη πόλη

SOLD OUT!