ΓΚΡΟΒΕΡ – ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ LP+CD

Γκρόβερ Γέννημα Θρέμμα

LOT 011

Τα φεγγάρια των Γκρόβερ….Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του δίσκου, αν θέλαμε να ήμασταν απόλυτα κυριολεκτικοί και κρεμασμένοι από την πραγματικότητα. Όμως, ευτυχώς, δεν είμαστε. Ούτε εμείς, ούτε το συγκρότημα. Και προσπαθούμε! Αλλά καλύτερα ας εξηγηθούμε.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του group το 1994, (ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο τρίτος ή ο τέταρτος αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν από το 1981…) η μπάντα αποφασίζει να αλλάξει συνθετικό προσανατολισμό και να αφήσει οριστικά πίσω του τα αρκετά new wave στοιχεία που υπήρχαν στο ντεμπούτο τους. Έτσι, υιοθετεί περισσότερες καθαρόαιμες ροκ φόρμες με κάποια punk περάσματα στις κιθάρες. Aυτό που κυρίως ήταν οι Γκρόβερ όλη τη δεκαετία του ’80 δηλαδή. Γράφονται αρκετά τραγούδια, τα οποία όμως εκτός από τα live δεν ακούστηκαν πουθενά αλλού, ούτε και φυσικά ηχογραφήθηκαν ποτέ μέχρι τη διάλυσή τους το 1998.

Μετά την επανασύνδεσή τους, το 2005 προτεραιότητα δόθηκε στο υλικό που είχε μείνει ακυκλοφόρητο από τη δεκαετία του ’80. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι “Σκληρές Λέξεις” το 2010. 3 χρόνια έπειτα, ήρθε η σειρά των υπόλοιπων τραγουδιών που γράφτηκαν μέσα στη δεκαετία του ’90 να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν σε LP από την Labyrinth of Thoughts, σε συνεργασία με την Wipe out.

500 αριθμημένα αντίτυπα. Τα πρώτα 250 σε λευκό βινύλιο, τα υπόλοιπα σε μαύρο. Όλη η έκδοση θα συνοδεύεται από cd, καθώς ξεχωριστή κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή δεν πρόκειται να υπάρξει.

Tracklist: Τίποτα δεν θ’ αλλάξει / Φόνισσα τύχη / Γέννημα θρέμμα / Ξανά / Ο νικητής / Κατακτητές του θέρους / Φαντασία / Η πόρτα της ζεστασιάς / Εμείς / Ψέματα σου λένε / Μια σταλιά η Θεσσαλονίκη

SOLD OUT!