...

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ LP

Mωρά στη Φωτιά Θεατρίνοι Labyrinth of Thoughts records

LOT 006

Ας υποθέσουμε πως μια μαγική δύναμη, μας έδινε τη δυνατότητα να επιλέξουμε 3 δίσκους που θεωρούμε αξεπέραστους, να τους κυκλοφορήσουμε σε βινύλιο. Ο ένας από αυτούς θα ήταν σίγουρα οι “Θεατρίνοι” από τα Μωρά στη φωτιά. Γιατί αν ο πρώτος ομώνυμος δίσκος της μπάντας που κυκλοφόρησε το 1987 θεωρείται (και είναι) ένας από τους σημαντικότερους δίσκους της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, για εμάς στη Labyrinth, το δεύτερο album του group, “Θεατρίνοι”, που κυκλοφόρησε το 1999, είναι ακόμα πιο σημαντικό. Για τον απλούστατο λόγο πως βγήκε μόνο του και τα έβαλε με όλους και όλα, σε μια εποχή που σε τίποτα δεν θύμιζε την μουσική άνοιξη που επικρατούσε στο ελληνικό ροκ, 12 χρόνια πριν. Σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός πως περιείχε συνθέσεις, γεμάτες ενέργεια, λυρισμό, χωρίς κανέναν απολύτως μουσικό συμβιβασμό. Τα Μωρά είχαν πλέον μεγαλώσει και παρουσίαζαν τον πληρέστερο (πάντα κατά τη υποκειμενική μας άποψη) δίσκο τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αρκετές από τις συνθέσεις, πάντα σε στίχους και μουσική του Στέλιου ” Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου, ήταν ήδη έτοιμες και παιζόταν στα live της μπάντας, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η Labyrinth of thoughts κυκλοφορεί το album για πρώτη φορά, σε βινύλιο.

-420 αριθμημένα αντίτυπα σε βινύλιο 150 gr.

-Τα πρώτα 163 σε μπλε χρώμα, τα υπόλοιπα σε μαύρο.

-Η έκδοση περιλαμβάνει αφίσα με την αυτοπροσωπογραφία του Στέλιου “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου.

Τracklist:

1. Διλήμματα 2. Γυναίκα 3. Άνθρωπος ελέφαντας 4. Μόνος σου ξανά 5. Θεατρίνοι (Σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη) 6. Βαβυλωνία 7. Ο χαμαιλέων (Σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη)
8. Η φωλία του κούκου 9. Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο (Σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη) 10. Funk πάθη 11. Ανδρείκελα 12. Ο ηλεκτρονικός άνθρωπος ελέφαντας

SOLD OUT!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.