ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ LP

MORA STI FOTIA Theatrinoi

LOT 006

Αν ο πρώτος ομώνυμος δίσκος από τα Μωρά στη Φωτιά που κυκλοφόρησε το 1987 θεωρείται (και είναι) ένας από τους σημαντικότερους της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, για εμάς, το δεύτερο album του group, οι “Θεατρίνοι” που κυκλοφόρησε το 1999, είναι ακόμα πιο σημαντικό. Για τον απλούστατο λόγο πως βγήκε μόνο του και τα έβαλε με όλους και όλα, σε μια εποχή που σε τίποτα δεν θύμιζε την μουσική άνοιξη που επικρατούσε στο ελληνικό ροκ 12 χρόνια νωρίτερα. Σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός πως περιείχε συνθέσεις, γεμάτες ενέργεια, λυρισμό, χωρίς κανέναν απολύτως μουσικό συμβιβασμό. 3 από αυτές σε ποίηση των Ελύτη, Καρυωτάκη, Σεφέρη. Τα Μωρά είχαν πλέον μεγαλώσει και παρουσίαζαν τον πληρέστερο (πάντα κατά τη υποκειμενική μας άποψη) δίσκο τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αρκετές από τις συνθέσεις, πάντα σε στίχους και μουσική του Στέλιου ” Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου, ήταν ήδη έτοιμες και παιζόταν στα live της μπάντας, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η Labyrinth of Thoughts κυκλοφορεί στις 5 Απριλίου 2024 το album σε μια ειδική έκδοση 330 αριθμημένων αντιτύπων βινυλίου 150 gr, σε κόκκινο χρώμα.

Τracklist: 1. Διλήμματα 2. Γυναίκα 3. Άνθρωπος ελέφαντας 4. Μόνος σου ξανά 5. Θεατρίνοι (Σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη) 6. Βαβυλωνία 7. Ο χαμαιλέων (Σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη) 8. Η φωλία του κούκου 9. Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο (Σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη) 10. Funk πάθη 11. Ανδρείκελα 12. Ο ηλεκτρονικός άνθρωπος ελέφαντας

Πρώτη έκδοση LP (2012): 420 αριθμημένα αντίτυπα. 163 σε μπλε χρώμα, 257 σε μαύρο.