ΠΑΝΙΚΟΣ

Οι “Πανικός” σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1988 με αρχική σύνθεση τους Χρήστος φωνή και κιθάρα, Νίκος (ex “Χαοτική Απειλή”) κιθάρα και φωνή, Θάνος μπάσο και φωνή και Elmer (ex “4 Elses”, “Μπέστε Σκύλοι Αλέστε”, “Χαοτική Απειλή”, “Ναυτία”) τύμπανα και φωνή.

Το ’90 κυκλοφορούν την πρώτη δουλειά τους, μια κασέτα με δέκα κομμάτια, με τίτλο “Ο Πόλεμος Συνεχίζεται”. Το ’95 κυκλοφορούν ένα εφτάιντσο με τα κομμάτια “Όλα για το χρήμα” και “Πότε θα μάθουμε” από τη βελγική “Genet Records”. Το ’96 μια ανεξάρτητη παραγωγή, ένα split lp με τους Γερμανούς “WWK” με τίτλο “Destroy The Sickness” και το ’00 το d.i.y. cd “Αντισταθείτε”. ‘Εχουν δώσει αμέτρητες συναυλίες σε όλη την ελλάδα και έκαναν μια περιοδεία με τους “D.O.A.” στο εξωτερικό.

Το καλοκαίρι του ’09 ξεκίνησαν ηχογραφήσεις και σε συνεργασία με τη “Scarecrow Records” και μερικά ακόμα ελληνικά distro, κυκλοφορούν το ’11 το lp “Awakening From Lethargy” με τρία παλιά και τρία νέα κομμάτια. Ο δίσκος βγήκε σε πεντακόσια αντίτυπα και λίγο αργότερα ξαναβγήκε από την αμερικάνικη “Sphc”. Η σύνθεσή τους σε αυτό το δίσκο ήταν Panther φωνή και κιθάρα, Μπαταρίας πλήκτρα και φωνή, Αλέκος μπάσο και Λάκης τύμπανα και φωνή. Επίσης συμμετείχε και η Λία Γιόκα των “Mootpoint” στα φωνητικά. Το  2012, κυκλοφορούν τέσσερα νέα τραγούδια, σε ένα lp γραμμένο από τη μία πλευρά, με τίτλο “Aνατροπή”. Ο δίσκος βγήκε σε συνεργασία των “Labyrinth Of Thoughts”, “Scarecrow” και “World’s Appreciated Kitch” σε τριακόσια αντίτυπα. Στο δίσκο τύμπανα έπαιξε ο Tolaz και συμμετείχαν οι MikeOzy φωνητικά και Γιάννης Καρυπίδης βιολί. Τον Ιούνιο του ’13 κυκλοφόρησαν ένα split lp με τους Κοζανίτες “Hellstorm”. Ο δίσκος με τίτλο “Διαίρει Και Βασίλευε” περιείχε τρία κομμάτια από τους “Πανικός” και βγήκε σε πεντακόσια αντίτυπα.

Tον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφορεί σε βινύλιο το demo “Ο πόλεμος συνεχίζεται” , μαζί με 6 ακυκλοφόρητα ή σπάνια κομμάτια από το 1991 εώς το 2013.

Πηγή : http://www.anexartisi.gr