ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ

Dinos Sadikis Band

Ο Ντίνος Σαδίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών φεύγει για σπουδές στα ΤΕΙ Λάρισας, σχολή Παραϊατρικών επαγγελμάτων, τμήμα Μικροβιολογίας. Εκεί ήταν που κόλλησε και το μικρόβιο της μουσικής.
Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, γράφει τα πρώτα του τραγούδια και δημιουργεί μαζί με τον Στέφανο Κανελλή τα Μαύρα Τηγάνια, γκρουπ πρόδρομο των Εν Πλω. Εν τω μεταξύ έχει περάσει σαν αριστούχος, χωρίς εξετάσεις, στην ιατρική της Αθήνας την οποία και παρατάει μετά έξι χρόνια, στο πτυχίο.

Το 1985 γνωρίζεται με τον Δήμο Ζαμάνο και φτιάχνουν τους Εν Πλω. Τέσσερα χρόνια μετά κυκλοφορεί ο ένας και μοναδικός δίσκος του σχήματος με τον ομώνυμο τίτλο «Εν Πλω» (Penguin 1989), ο οποίος θεωρείται και ένας από τους πιο σπάνιους (1.000 αντίτυπα) και «σημείο αναφοράς» για την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή..

Το 1991 κυκλοφορούν ένα 7′ single με το fanzine “Στις Σκιές του Β’ 23” το οποίο περιέχει μια διασκευή στο “Αντιλαλούν οι φυλακές” του Μάρκου Βαμβακάρη και το “Είχα έρωτες”.

Την ίδια χρονιά ο Ντίνος Σαδίκης βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και για τα επόμενα τρία χρόνια δουλεύει πάνω σε νέο υλικό μαζί με τον μπασίστα των Εν Πλω, Μίμη Καφούσια. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι ο δίσκος «Μολυβένιες ιστορίες» (Μύλος 1995) στον οποίο περιέχεται και μια διασκευή του “Χωρίς Κανόνα” αλλά και κομμάτια γραμμένα την εποχή των «Εν Πλω.

Το 1994 μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται για δώδεκα χρόνια ως διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και ηχολήπτης στο Ράδιο-88μισό (Μύλος).

Το 2005 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος «Το γέλιο των πολλών» (Lazy Dog).

Παράλληλα συνεργάζεται με τον Γιάννη Αγγελάκα και συμμετέχει παίζοντας μπαγλαμά στους δίσκους «Ο Χαμένος τα παίρνει όλα» (2003), «Από ΄δω και πάνω» (με τους Επισκέπτες – 2005) και «Η Γελαστή Ανηφόρα» (2013). Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τους Γιάννης Αγγελάκας 3.

Το 2015 επαναηχογραφεί “Το γέλιο των πολλών” με τη προσθήκη του λατινικού ΙΙ στον τίτλο του, καθώς η προσέγγιση στο υλικό είναι σαφώς διαφορετική από την ηλεκτρονική που είχε επιλεγεί 10 χρόνια πριν. Με έμφαση στις κιθάρες αυτή την φορά και τον ηλεκτρικό ήχο, “Το γέλιο των πολλών ΙΙ” περιέχει Bonus την επανεκτέλεση από το “Απαισιόδοξο τραγουδάκι” και ένα νέο κομμάτι, τις “Λαμαρίνες”, σύνθεση του Στέφανου Κανελλή.
Tαυτόχρονα κυκλοφορεί και ένα Mini Lp των Εν Πλω, “Οι Νύχτες“. Υλικό που ήταν προορισμένο να κυκλοφορήσει το 1990, αλλά έφτασε μέχρι τα 10 test pressings και σταμάτησε εκεί.

Τα 2 albums εκδίδονται σε βινύλιο από την Labyrinth of thoughts records.

Η μπάντα που συνοδεύει σταθερά τα τελευταία χρόνια τον Ντίνο Σαδίκη αποτελείται από τους:
Πάνο Παπάζογλου & Sonny Touch – ηλεκτρικές κιθάρες, Χρήστο Παππά – μπάσο και Λάζαρο Πλιάμπα – τύμπανα. Στον ήχο ο GeorgieBoy.

Επαφή με την μπάντα: https://www.facebook.com/pages/%CE%A3%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/114480965269240?fref=ts