ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Το Πάσχα του 1982, τρεις φίλοι από ένα προάστιο της Αθήνας, ο Νίκος Βοσδογάνης κιθάρα, φωνή και στίχους, ο ξάδερφός του Νίκος Βοσδογάνης μπάσο και ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος τύμπανα και στίχους, δημιουργούν ένα συγκρότημα με όνομα “Αντι-κουλτούρα”, με έντονα πολιτικοποιημένο στίχο. Το ’83 αποχωρεί ο κιθαρίστας Νίκος και στη θέση του έρχεται ο Κώστας Χατζόπουλος κιθάρα, στίχους και φωνητικά και ο ‘Αρης Λαμπρίδης στη φωνή. Τότε η μπάντα μετονομάζεται σε “Chaos Generation”. Στις εφτά Απριλίου του ’83 κάνουν ένα live μαζί με τους “Ex Humans” στο club “Σοφίτα” στην Πλάκα ενώ λίγο αργότερα ξαναλλάζουν το όνομά τους σε “Γενιά Του Χάους”.

Το ’83 κυκλοφόρησαν μαζί με τους φίλους τους “Αδιέξοδο”, την split κασέτα σε παραγωγή της “Art Nouveau” με τίτλο “Καλή ‘Ορεξη”, η οποία περιείχε έξι κομμάτια τους. Το ’84 αποχωρεί και ο άλλος Νίκος και τη θέση του στο μπάσο παίρνει ο ‘Ακης Αμπράζης ενώ  φεύγει και ο ‘Αρης Λαμπρίδης και στη θέση του έρχεται ο Δημήτρης Δρακόπουλος.

Το ’84 συμμετέχουν στη συλλογή “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας” με τα κομμάτια “Μπασταρδοκρατία” και “Επιθανάτιος Ρόγχος”. Το ’85 κυκλοφόρησε χέρι με χέρι  μια split κασέτα με τους “Αδιέξοδο”, από το live τους τον Ιανουάριο στο Αγρίνιο στο “Σινεμά ‘Ανεσις” με τίτλο “Η Γενιά Του Χάους Και Το Αδιέξοδο Σας Εύχονται Καλό Πάσχα”, από φίλους των δύο συγκροτημάτων. Αρχές του ’86 αποχωρεί ο Δρακόπουλος.

Το Μάιο ηχογραφούν μια demo κασέτα με εικοσιένα κομμάτια και το καλοκαίρι βγαίνει ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “Γενιά Του Χάους”, από τη “Δικαίωμα Διάβασης”, η οποία έγινε αργότερα “Di-di Music”. Την ίδια χρονιά στις δεκατέσσερις του Νοέμβρη δίνουν μια συναυλία με τους Ολλανδούς “Shrubs” και “The Ex”. Το φθινόπωρο του ’86 αποχωρεί ο Αμπράζης και έρχονται οι Δημήτρης Παππάς κιθάρα και φωνή και Αλέξης Αλιφέρης μπάσο. Εμπλουτισμένοι με φρέσκιες επιρροές από τα νέα τους μέλη και δεύτερη κιθάρα, πειραματίζονται στον ήχο τους, δίνοντας περισσότερο όγκο.

Τον χειμώνα του ’87 μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο υλικό τους, για το δεύτερό τους δίσκο, με τη σύνθεσή τους να είναι Θοδωρής Ηλιακόπουλος τύμπανα και φωνή, Κώστας Χατζόπουλος κιθάρα και φωνή, Δημήτρης Παππάς κιθάρα και φωνητικά και Αλέξης Αλιφέρης μπάσο. Οι ηχογραφήσεις τελείωσαν το Φεβρουάριο του ’89, και την άνοιξη κυκλοφόρησε ο δίσκος από τη “Di-di Music” με τίτλο “Ρέκβιεμ” και περιείχε έντεκα κομμάτια τους. Την ίδια χρονιά η μπάντα διαλύεται.

Σε όλη την πορεία τους έδωσαν πολλά live κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Με το συγκρότημα εμφανίστηκαν σε κάποια live τους και οι Γιάννης Βεναρδής (“Αδιέξοδο”) τύμπανα, Γιώργος Πιπίνης (“Moist Device”) μπάσο, Γιώργος Δρακόπουλος (“Moist Device”) πλήκτρα και Γιώργος Κιούσης τύμπανα.

Το ’96 επανακυκλοφορούν οι δύο τους δίσκοι μαζί με δύο επιπλέον ακυκλοφόρητα κομμάτια τους, από τη “Wipe Out Records” σε ένα cd και έναν περιορισμένο αριθμό διπλού βινυλίου. Το ’09 συναντήθηκαν ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος, ο Κώστας Χατζόπουλος και ο ‘Ακης Αμπράζης, μαζί με τον Μπάμπη Πετσίνη (ex “Sleepin Pillow”) στα τύμπανα και έδωσαν στο “Gagarin 205”, το τελευταίο τους live ενώ μία εμφάνισή τους ακόμα καταγράφηκε στο πάρτυ που έγινε στο An Club τον Μάρτη του 2012 υπό τον τίτλο “The 80’s gathering” , με την συμμετοχή του Κώστα Χατζόπουλου, του Θοδωρή Ηλιακόπουλου και φίλων μουσικών που απέδωσαν κομμάτια της Γενιάς.