THE LAST DRIVE – Blood nirvana LP (Lot 039)

The Last Drive _Blood nirvana_cover

To 1990 ήταν η χρονιά που βρήκε την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή στο σημείο της απόλυτης ακμής της. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς η πρώτη γενιά ανθρώπων που μεγάλωσε σε μια χώρα που για πρώτη φορά είχε βασικούς δημοκρατικούς κανόνες, είχε φτάσει στην ενηλικίωσή της. Ένα μη ελεγχόμενο και καθόλου χειραγωγήσιμο, μουσικό κίνημα ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Μία από τις μπάντες που στάθηκαν στην αιχμή αυτού, ήταν φυσικά οι The Last Drive. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει 2 albums, ένα EP και ένα single είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν το δικό τους πιστό πυρήνα ακροατών. Αποφασίζουν να μην επαναλάβουν τον εαυτό τους και να ηχογραφήσουν το εκρηκτικό “Blood Nirvana”, έναν δίσκο που μουσικά ξέφευγε από τα στενά μουσικά όρια του garage. Πιο σκληρός και γρήγορος από τα προηγούμενα albums της μπάντας, περιείχε κομμάτια όπως τα Overloaded, Desert rose, The bad roads, Cool spine, μεταξύ άλλων, που συνεχίζουν να αποτελούν ακόμα και σήμερα σημεία αναφοράς στα live τους.

Oι Labyrinth of thoughts records και The Lab records επανακυκλοφορούν το “Blood Nirvana” σε 500 αντίτυπα, όλα σε μαύρο χρώμα.

Με νέο mastering.

Για πρώτη φορά σε βινύλιο 180gr.

Με νέο ένθετο, που περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες.

Order: http://www.labyrinthofthoughts.gr/opencart/index.php?route=product/product&product_id=537

YouTube Preview Image

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ LP (Lot 038)

pissa-kai-poupoula-coverEπανέκδοση ενός από τους καλύτερους ελληνόφωνους punk δίσκους της δεκαετίας του ’90 με εξαιρετικούς στίχους και φοβερά κιθαριστικά σχήματα. Το μοναδικό album των Πίσσα και πούπουλα (1987 – 1995) από τη Θεσσαλονίκη.  Σε συνεργασία με την Wipe Out records.

Με νέο mastering από τον Νίκο Στυλίδη, απευθείας από τις μπομπίνες του 1993. Σε 500 κόπιες, όλες σε μαύρο χρώμα. Συνοδεύεται από το ένθετο που υπήρχε και στην πρώτη έκδοση.

Παραγγελίες: http://www.labyrinthofthoughts.gr/opencart/index.php?route=product/product&product_id=512

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο studio “Αγροτικόν” του Νίκου Παπάζογλου, όπως και πολλοί άλλοι δίσκοι της τότε ανεξάρτητης σκηνής. Η σύνθεση της μπάντας ήταν:

Βίκτωρας Μοσχόπουλος – Φωνή / Κώστας Παντέλης – Κιθάρα / Βασίλης Ροτσιόπουλος – Μπάσο / Kουτούπης Ηλίας – Τύμπανα.

Τον Κώστα Παντέλη αργότερα τον συναντάμε στους Ziggy Was (Unicorn Pan album) και στους επισκέπτες του Αγγελάκα, μεταξύ άλλων. Ο τραγουδιστής Βίκτωρας Μοσχόπουλος  παίζει πλέον στους Τούρι Μπέρι. Επίσης έχει επιμεληθεί το artwork του album.

Tracklist:

Α’ πλευρά: Kοινές καταστάσεις / Μέσα από ένα κλουβί / Ξυπνάτε πεθαίνω / Fly’s last flight / Tα μάγια της Κίρκης / Ο παραμυθούλης

Β’ πλευρά: Δύσκολη φάση / Επίλογος / Διαφημίσεις / Συνήθειες / Δυο δευτερόλεπτα

YouTube Preview Image 

NIGHTSTALKER – Just a burn LP (Lot 037) (Sold out!)

Nightstalker - Just a burn cover

Eπανακυκλοφορία σε 500 αντίτυπα του album “Just a burn” των Νightstalker που κυκλοφόρησε το 2004 και ήταν το τελευταίο με τον Αργύρη στα drums. Υπήρξε ουσιαστικά το album επιστροφής του group, καθώς ήδη είχαν περάσει 9 ολόκληρα χρόνια από τη κυκλοφορία του album “Use”, ενώ το EP “Ritual” ήταν η μόνη μουσική αναφορά της μπάντας στο πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στα 2 albums.

Kυκλοφορεί σε 500 κόπιες βάρους 150gr. 200 κόπιες σε βιολετί βινύλιο και 300 σε μαύρο. Mε νέα μίξη και mastering, σε gatefold εξώφυλλο.

Συνεργασία Labyrinth of thoughts & The Lab records.

YouTube Preview Image

we.own.the.sky – Earths collide LP (Lot 036)

we own the sky - earths collide cover

Oι Έλληνες instrumental post rock /metallers we.own.the.sky επιστρέφουν στη δισκογραφία με το πρώτο τους full length album, “Earths collide”. Το επόμενο δηλαδή βήμα από το “The Glass / Nails” EP, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον διεθνή underground τύπο. Eθιστικές μελωδίες από κιθάρες που άλλες φορές είναι χαοτικές, κάποιες άλλες κινούμενες σε πολύ πιο ήρεμα μουσικά μονοπάτια, συνοδευόμενες από ένα λιτό, αλλά πολύ δυναμικό rhythm section, καταλήγουν σε 7 ορχηστρικές συνθέσεις (+1 intro). Φτιάχνοντας ένα μίγμα από ήχους πολύ πιο σύνθετους από αυτό που θα περίμενε ο ακροατής ενός ντεμπούτου album.
H παραγωγή έγινε από τον Alex Ketenjian, το mastering από τον Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Leprous etc.) και το artwork από τη Χριστίνα Χαριστού. Πέρα από κάθε είδους στεγανά, οι we.own.the.sky είναι το νέο αίμα μιας συνεχώς εξελισσόμενης ευρωπαϊκής post rock / metal σκηνής και το “Earths Collide” το αποδεικνύει.

Οι Labyrinth of thoughts και Ikaros records κυκλοφορούν το album σε περιορισμένη έκδοση 300 αντιτύπων βινυλίου, βάρους 150gr, συνοδευόμενο από 4σέλιδο έγχρωμο ένθετο.

Order: http://www.labyrinthofthoughts.gr/opencart/index.php?route=product/product&product_id=493

www.labyrinthofthoughts.gr
www.ikarosrecords.gr
www.facebook.com/weowntheskygr

TRACKLIST
1. УВБ-76
2. Transmissions of Static
3. Muzzle
4. Penny For Your Thoughts
5. 22 Halo
6. Parasitic
7. yodatrainschewbacca
8. Retrospect

YouTube Preview Image

THEE HOLY STRANGERS (2LP / CD ) (Lot 035)

Thee holy strangers Cover

Η έκδοση σε διπλό LP είναι διαθέσιμη και κυκλοφορεί από τις Labyrinth of thoughts & The Lab records.

Order: http://www.labyrinthofthoughts.gr/opencart/index.php?route=product/product&product_id=476

H έκδοση σε CD έχει εξαντληθεί.

Η εκλεκτή παρέα της αθηναϊκής rock’n’roll σκηνής επιστρέφει με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ.

Δώδεκα μικρές ιστορίες που διαδραματίζονται στον διαλυμένο αστικό ιστό, προστατευμένες από έναν πύρινο κύκλο που σχηματίζουν η σκοτεινή americana, το rhythm and blues και η soul. Ένα μουσικό χρονικό των ημερών της καταστροφής και της ελπίδας, της αλήθειας και του έρωτα.

Οι Thee Holy Strangers σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2012 και είναι οι :

Αλέξης Καλοφωλιάς [a.k.a. Alex K.] (The Last Drive, The Earthbound) – Φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα

Νίκος Φυσάκης (Dustbowl) – Κιθάρα

John Hardy (Dustbowl, Birds of Paradise) – Pedal steel guitar, ακουστική κιθάρα

Costas C. [a.k.a Digital Alkemist] (Night On Earth, Nightstalker, BlendSextet) – Drums

Φλώρα Ιωαννίδη (Ludmila, Μake Believe) – Φωνή

Τζένη Καπάδαη – (Expert Medicine, Τhe Earthbound, MeWeathers) – Φωνή

Τάσος Παλαιολόγου (Dream Long Dead, Down ‘n’ Out, 700 Machines) – Μπάσο

Το πρώτο, ομώνυμο album του συγκροτήματος ηχογραφήθηκε τον χειμώνα και την άνοιξη του 2015 από τον Simon Bloom στο στούντιο Shakti, σε παραγωγή του Jim Spliff (Last Drive, Nightstalker, Deus Ex Machina κ.ά.)

Tracklist:
1. Desolation Revelation
2. Self Preservation Blues
3. Truth and Sorrow
4. Trouble on Trouble
5. Silver Lake
6. Strange Cat Incident
7. In Orbit
8. (You’re not) A Stranger to Me
9. Fiery Road (Revisited)
10. Infinite Sea
11. Angel of Danger
12. The Edge

www.facebook.com/theeholystrangers

 

YouTube Preview Image